Angel of Wassenaer

DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
In dit dagboek van een herdershond staan de belevenissen van onze Oud Duitse Herdershond Angel
Kijk in 't archief, of helemaal onderaan deze web-log, hoe het allemaal in oktober 2004 is begonnen!
Vanaf 1 januari 2007 start Angel's WEB-SITE: www.angelofwassenaer.nl

vrijdag, oktober 08, 2004

Angel komt thuis

Op vrijdagmorgen 8 oktober 2004 haal ik Angel op. Met kriebels in mijn buik!
Een grote kartonnendoos achter in m'n autootje moet Angel daar 'gevangen' houden. We hebben nl geen bench.
In de auto terug naar huis is het behoorlijk spannend: wat huilen en piepen en natuurlijk ineens zonder de broertjes en zusjes. Angel is de eerste uit het nest die mee mag. Wat boffen we.
Ik zet de radio aan en af en toe zing ik hard mee. Eigenlijk valt het allemaal best mee.
Thuisgekomen wordt de veranda verkend en laten we haar rustig wennen. Even door het huis, kennismaken met de poezen en al meteen even het 'nachthok' in. Wat is het hok nu groot!!
Het is prachtig weer, een strakke blauwe lucht dus zitten we deze 1st dag veel buiten op de veranda in het zonnetje.
Kijk Angel eens zitten bij de stoel, kijkend naar Sinjo op het muurtje!

Die zaterdagmorgen heb ik een theoriecursus van Alert, de Martin Gaus school die ook puppycursussen geeft. Zit ik precies naast een dame die ook een zwarte Oud Duitse Herder heeft gekregen. De herder heet Jet en is maar een paar dagen ouder. Tjee, wat een kleine wereld. Jet haar vader is de opa van Angel.
Zaterdagmiddag krijgen we meteen 'kraamvisite'. Arja samen met haar Duitse Pincher Luka. Luka is een aantal maanden ouder en heeft wat 'last' van z'n hormonen. Hij besproeit allle hekjes even snel en wil ook op Angel rijden. Tja, daar is ze nog wat te klein voor. Angel vindt alles best, zij wil alleen maar spelen. Arja neemt een clicker mee om kunstjes met Angel te leren en een puppykong voor als ze alleen is. Die kong, daar heeft Angel nog geen kaas van gegeten.

De eerste nachten slaapt Angel in een grote TV doos bij ons op de kamer. Ton vindt het eigenlijk maar niets en gaat gelukkig toch overstag. Om 's nachts maar 1x wakker gehuild te worden. Net een echte baby. Snel plasje doen en verder slapen. Die TV doos is zo hoog dat ik haar er maar net uit kan tillen. Na 4 nachten mag de doos op de kamer van Mimi staan. Mimi zit met haar klas een week in Rome, dus dat komt goed uit zo. En na 2 nachten zonder gewekt te worden, mag Angel gewoon buiten op de veranda blijven. Het hekje gaat dan dicht. De veranda is nu de grote bench van Angel. En in de hoek staat een halve deksel van een zandbakschelp voor Angel, het is net een grote kattenbak met zand, waar ze voorlopig even haar behoefte in kan/mag doen. Het hekje gaat immers steeds dicht. ’ s Nachts en ‘s morgens als ik werk is dat haar plekje.

We krijgen nog meer kraamvisite: Suzanne met haar Labrador Janice, Sjantien met Jesse en de Pitbul Sam, Job met z'n gezin. En natuurlijk gaan we lekker vaak op stap: Met de auto naar de markt, even langs het strand en meteen de 1ste puppycursus al op maandagavond. Daar zien we Jet!
Het autorijden gaat al heel snel zonder piepen en zeuren: Angel heeft dus al vlug door dat we dan iets leuks gaan doen!


Klik op de titel voor de foto’s van Angel's eerste weken thuis. Wat is dit genieten zeg!